Monday, December 15, 2008

Argh, harus berhenti tengok siaran Travel and Living. Aku terpengaruh!

Terasa perasaan hasad dengki apabila melawati blog The Hate Journal. Ah, mengapa aku tak dapat nak buat trip sebegitu. Umur sudah cecah (hampir) 22, dan masih banyak lagi aku belum lihat di dunia ini.

Aku bilang sudah hampir 16 tahun hidup aku berkecimpung dalam dunia akademia. 16 tahun bangun tidur buku dan alat tulis. Mahu backpack sana sini selepas graduasi (ala2 lonely planet), ekonomi pula gawat.
Terpaksa rebut peluang kerja cepat kalau mahu elak menanam anggur masa akan datang. Tak sempat mahu berjoli sana sinun kerana takut peluang kerja direbut orang lain.

cis, ada2 aja ranting dalam perancangan.


____________________________________________________________________

pernah anda ditinggalkan masa percutian?

SENARIO SATU

Aku menelefon rumah
*toot2* *toot2* *toot*
..tiada orang angkat

Dial nombor telefon bimbit ibu/bapa
*toot2* toot* *click*
Aku: Hello? Mum?
Mum: Yeah, ada apa?
Aku: owh, kluar ek, tadi telefon rumah tak ada orang angkat. Shopping?
Mum: owh, kitorang kat kelantan ni, balik kampung cuti2, we did not tell u?
Aku: ........ erm..(-_-!!)

SENARIO DUA

aku balik rumah satu long weekend, sampai, mandi2, duduk di ruang tamu.
adik masuk memakai baju berwarna oren terang.

Aku: Baju baru ke? Havent seen it before. And why orange?
Adik aku: owh, we went to sunway lagoon the other day. Dad's company ade family day. You did not know?
Aku: owh, yeah, of course i do,pfft (biarlah tak tahu langsung pn padahal). Any shirts for me?
Adik aku: Dunno, probably not, we got one each.
Aku:.....rite..

Aku dah duduk Subang Jaya sejak tahun '91. Tak pernah aku jejak kaki lagi ke Sunway Lagoon tu. (-_-!!)

ada orang mahu ajak aku pergi?


anyone...?

16 comments:

:: Fariz Azhar:: said...

me o/

Jazlin Ernida said...

la ye ke.. padahal sunway lagoon tu sekangkang kera je dari your place hee.

jealous gak tengok dayana berjalan-jalan gi singapore. terus texted pundak ajak gi sana gak. hee, jom jom gi ramai-ramai :D

mrfusyi said...

@fariz
it better not be just the two of us..
capital G!!

@jazlin ernida
tulah, jalan kaki sampai kot (peluh2 laa tapi).

jom2, kita ke singapore!!
tapi aku tade passport. T~T

Jazlin Ernida said...

if i'm not mistaken malaysia - singapore ada macam one day pass ke apa entah. pas lawatan kot nama dia. kalau nak pergi kena cek dengan orang yang dah pernah pergi la.

haha, apsal la aku excited lebih niii hihi iye2 je kan nak pegi lol ;p

nymphet said...

boohoo....this post is so 'woe is me'...lol..but i feel u man

mrfusyi said...

@jazlin ernida
haha, kita usahakan. tak ke singapore, ke tmpt lain pn jadilah.lol~

@nymphet
haha~
i categorize it as a
"why why why~~~!!!" post. a sorta lament. lol~

Shira-chan said...

I went to sunway lagoon 2 or 3 times when I was a kid. I don't think u're missing out on much. I reckon that place is pretty dead nowadays, 'nyways. >__>

iXa said...

me \o

anys, travel n living is my fav channel duh~

mrfusyi said...

@shira
its dead? shucks, missed its wonder years. ;p

@ixa
yeah, its a mine too. but its putting ideas in my head! ;p

iLLy Ramudzan said...

sunway? hehe... been in subang jaya since '03 and i've only been to Sunway only once~ and that is only for a bit....

Dayana said...

sunway best!! better than genting I think. jom pegi wall climbing kat Extreme Park seksyen 13 r! cam best jeh.

nUrHiDaYaH said...

tak g sunway lagoon lg?ala ciannye..
mari pergi!hee~

afnan said...
This comment has been removed by the author.
mrfusyi said...

@illy
well, ive been to pyramid tons of times. and do u mean sunway pyramid or sunway lagoon?
;p

@Dayana
I noe that place. lalu2 aje lah tp, jenguk mcm takde orang.huhu. i thought that place was closed.lol~
Need to work on my arm muscles then.:P

@nurhidayah
jom2!!
kalau ade orang bayarkan lagi best tp! loL~

iLLy Ramudzan said...

lagoon~ ooops... if the pyramids, then urmm.. countless?

kuc1n993m0k said...

ha ha ha ha ha..


oghang ghombau pon boleh sampai sunway lagoon..pocito oghang subang..hahahahah..pity u man.

"ghombau pun tak sosek (sesat) inikan KL" - Anonymous