Friday, October 3, 2008

Sepetang di kediaman Encik Pundak

Entri kali ini, aku bilang agak special...

In the festive mood that is Raya, aku telah diejemput untuk menghadiri majlis keramaian di kediaman En. Pundak (En. P). Buat julung kali aku dijemput menghadiri majlis makan2 di rumahnya, maka aku tak mahulah menolak, lagipun memang perut tengah lapar makanan2 (free).

Tambahan pula, boleh berjumpa rakan2 En. P yang lain, seperti En Masen, En AzrieIzham dan juga Cik Ixa. It always nice to meet new people.:D..Aku tak veteran blogger seperti kalian, my rantings are mostly, monologued.sila beri tunjuk ajar~

Owh, tidak lupa juga En Kong. Time kasih kerana tumpangkan aku.

Oleh kerana aku dan Kong sampai terlebih dahulu, maka peluang ini diambil untuk makan sepuas hati. rakan2 gadis En. P masih belum sampai, jadi tak perlu control mahupun kawal macho. Tak ada habuan di sekeliling.

..

...

Ulas lebih lanjut pon tak guna, kerana aku rasa gambar lagi sesuai untuk menerangkan. Tapi aku ingin puji tuan rumah, ikan keli bakar tadi...superb (ikan keli sebagai jamuan raya, aku tahu, pelik, tapi pedulikan, sedap). Jamuan laksa pun lazat. Aku concentrate makan sampai tak sempat nak mengambil gambar makanan. Maaf.;p























En P dan Kong hairan mengapa asap penuh, tapi apinya tiada.




















Don't be fooled, we were effin hungry.




















malas nak ngomeng.




















cik ixa, sempoi sgt orangnya, dan dengar kata she can really work an oven. Pleasure to be of acquaintance miss.:D




















Azrieizham dan ixa. Tak pasti, mereka adik beradik ke cane...(0_o?). Trima kasih ke Azrieizham kerana memberi peluang untuk aku bermain kamera nya. Pertama kali cuba.;p







































En. Masen dan En. Pundak.


Aku berniat juga untuk mengenali rakan2 gadis En Pundak yang lain, tetapi hari pula makin lewat, dan mereka tiba lambat. Tak sempatlah aku nak berjumpa betegur sapa. Diharap En. Pundak dapat mengirimkan salam kepada mereka2. hohoho

dan tak lupa, sebelum pulang, kami bersalaman dgn bapa encik pundak.Beraturlah kami bersalaman, tiba ke giliran Kong, die tenung muka bapa encik pundak, dan tanpa fikir dua kali berkata
"Terima kasih Pundak."
Kemudian beredar..

terlalu kenyang agaknya....

cheers~

7 comments:

iXa said...

weee~ cepatnya update!

nice knowing u too!

seorang ahli kamera (lepas masen & azrie)

taktau nak sigh ke tak. hee.

mrfusyi said...

;p

and why r u sigh-ing? huhu, im sure we mustve bored u to death with camera talk.huhu~ our bad~

ngaaa~~~

encikpundak said...

kong memang kuasam. aku dgn bapak ako pn tak kenal

azrey said...

alah D empat puluh saje pun. sangat tidak sesuai itu lens dgn kegelapan malam yang mengasyikkan.

dah bajet sampai petang2. sesat2 dulu. maghrib gak smp.

len kali jumpe belek2 D lapan puluh lak k. insya Allah.

wakaka last skali tu lawak gile.
kong2.

mrfusyi said...

@pundak

kong rasanya tengah berusaha melihat keluar rumah masa itu, oleh kerana minda masih concentrate, maka tersasulah dia. Dasar lelaki, nampak gadis, terus tak keruan. hahaha

@azrey

bile sudah berD80, bolehlah dicuba kalau berjumpa lagi. bermain dengan senjata orang lain adalah hobi ke-3 saya.hahaha

iXa said...

apekah hobi pertame dan kedue?

mrfusyi said...

hobi kedua adalah main dgn camera sendiri, hobi pertama...sendiri masih tak pasti.;p